Uhh, cik sen jau solījos izveidot šo pavedienu... labāk vēlāk nekā nekad!
Tātad,
TaoBao ir kaut kas līdzīgs ķīniešu eBay.
Labā ziņa - par niecīgām naudas summām var tikt pie visdažādākajām lietām, bet tās, kas interesē mūs ir drēbes/aksesuāri. Teju lolita paradīze - aksesuāri, drēbes, parūkas visiem stiliem. Iespējams iegādāties arī pieņemamas kvalitātes līmeņa brendu replikas.
Ne-tik labā ziņa - Ārpus ķīnas nesūta. Beeet to tavā vietā nokārtos šoping-servisi, kas ir dažādi, piemēram,
TaoBao Spree,
TaoBao Now un
TaoBao Buying. Iepriekš minētie ir kompānijas, kas par pakalpojumu prasīs apmēram 10% no pirkuma summas, sūta ar EMS, kuriem piedāvā atlaidi.
Ir arī privātpersonas, kas nodarbojas ar šādu servisu -
Dollypoddle, kuras pakalpojumus esmu lietojusi arī es (varu teikt tikai to labāko). Par katru lietu jāpiemaksā atsevišķi, apmēram ~2ls, taču sūtīšana ir lētāka. Labas atsauksmes dzirdētas arī par
Celestial Delinquent.
Ir daži veikali, no kuriem var pasūtīt arī bez starpniecības un kuru angļu valodas zināšanas ir pat pieņemamas. Veikalam nosūta epastu par konkrētajām precēm un visu sarunā. Sīkāka info un konkrētie veikali
te.
Hellolace.net guide ir lieliska vietne, kur ir gan veikalu saraksts, gan izskaidrots TaoBao lapas izkārtojums un kā to lietot. Taču, ja tur rodas kādas neskaidrības - droši vaicājiet, te vai PZ, un paskaidrošu/iztulkošu. C:
Noderīgi ir arī
EGL kopienas ieraksti, kur var atrast atsauksmes ar produktu bildēm un atbildes uz jautājumiem.
Tas īsumā laikam arī ir viss.
Pati esmu pirkusi no TaoBao vienreiz (2x kurpes, soma un krekls, ja gribat, varu mēģināt uzbliezt atsauksmi ar visām bildēm) un pieredze laba, galvenais būt uzmanīgam ar veikalu izvēli. Kvalitāte bija ļoti patīkams pārsteigums.
Vai iepriekš jau zināji par šādu iepirkšanās vietu? Varbūt esi jau lietojis vai plāno to darīt? Padalies ar iespaidiem!