| Neo-Victorianism aka steampunk | |
|
+8vellata666 Youko Selene 5FF platformene Folkblack wienna_lee zeloco 12 posters |
|
Autors | Ziņojums |
---|
zeloco Dusmīgais tante
Number of posts : 3474 Location : tavā zemapziņā Registration date : 03.08.07
| Tēma: Neo-Victorianism aka steampunk Sestdiena Oktobris 06, 2007 10:50 pm | |
| Tā, uz doto brīdi esmu nedaudz (labi, ļoti) apsēsta ar Steampunk tēmu... Vēlējos uzzināt jūsu domas par šo: "Because of the popularity of steampunk with people in the goth, punk, cyber and Industrial subcultures, there is a growing movement towards establishing steampunk or "Steam" as a culture and lifestyle. [5] [6] The most immediate form of steampunk subculture is the community of fans surrounding the genre. Others move beyond this, attempting to adopt a "steampunk" aesthetic through fashion, home decor and even music. This movement may also be (more accurately) described as "Neo-Victorianism", which is the amalgamation of Victorian aesthetic principles with modern sensibilities and technologies. (The growth of which was presaged by science fiction writer Neal Stephenson in The Diamond Age.) "Steampunk" fashion has no set guidelines, but tends to synthesize punk, goth and rivet styles as filtered through the Victorian era. This may include Mohawks and extensive piercings with corsets and tattered petticoats, Victorian suits with goggles and boots with large soles and buckles or straps, and the Lolita fashion and Elegant Gothic Aristocrat styles. Some of what defines steampunk fashion has come from cyberpunk, and cyberlocks have appeared being used by people adopting a steampunk look. "Steampunk" music is even less defined, and tends to apply to any modern musicians whose music evokes a feeling of the Victorian era or steampunk. This may include such diverse artists as Tom Waits, Abney Park, Emilie Autumn, The Dresden Dolls, Rasputina, and Vernian Process." (ņemts no Wikipedia) ps. būtu ļoti pateicīga, ja jūs ieteiktu kādas grāmatas, kuras esat lasījuši, un kuras varat ieteikt arī man (No rītienas sāku apstrādāt Wellsa "Laika mašīnu") | |
|
| |
wienna_lee Tamagothi
Number of posts : 193 Age : 37 Location : Neon bubbles Registration date : 03.08.07
| Tēma: Re: Neo-Victorianism aka steampunk Svētdena Oktobris 07, 2007 1:19 am | |
| D'oh, gandrīz jebkas no Žila Verna (Jules Verne) ir ļoti, ļoti Steampunk, it īpaši gadžetu ziņā - "Noslēpumu sala", ""Ceļojums uz Zemes centru", "No Zemes uz Mēnesi", "2000 ljē pa jūras dzelmi", "80 dienās apkārt zemeslodei"...... | |
|
| |
zeloco Dusmīgais tante
| Tēma: Re: Neo-Victorianism aka steampunk Svētdena Oktobris 07, 2007 8:50 pm | |
| Vairāk nav? Man laikam būs jāpārvar savs slinkums un jāapskatās, kas ir manos grāmatu plauktos >_> | |
|
| |
wienna_lee Tamagothi
Number of posts : 193 Age : 37 Location : Neon bubbles Registration date : 03.08.07
| Tēma: Re: Neo-Victorianism aka steampunk Pirmdiena Oktobris 08, 2007 12:05 am | |
| Nu tak pag', es tak neesmu bibliotēka, visu uzreiz noskaitīt nevaru. | |
|
| |
Folkblack fabric
Number of posts : 189 Registration date : 03.10.07
| Tēma: Re: Neo-Victorianism aka steampunk Otrdiena Oktobris 09, 2007 3:15 pm | |
| var ludzu latviski?
Un kāds sakars tam steampunk ar Verna gramatam. ja godigi visas pieminetas iznemot 80 dienas apkart zemeslodei esmu izlasijis. kas tieshi shajas gramatas jasaskata? | |
|
| |
zeloco Dusmīgais tante
| Tēma: Re: Neo-Victorianism aka steampunk Trešdiena Oktobris 10, 2007 12:51 am | |
| Steampunk (latviskā tulkojuma šim vārdam, cik zinu nav >_>) aptuvenais skaidrojums būtu tāds: Vide un/vai lietas, kas ir mākslīgi radītas apvienojot senas vērtības un futūrismu... Tas būtu it kā mēs atrastos Viktoriāņu laikmetā un domātu par mašīnām, kas ceļo laikā, kas lido (piem, kuģis apvienots ar cepelīnu), kas nirst (Nemo temats) utml... (vai arī no otras puses skatoties, ja mēs mēģinātu uzbūvēt kompjūteru ar lietām, kas pieejamas tikai viktoriāņu laikmetā ar viktoriāņu laikmeta estētiku (Labs piemērs - Nemo kuģis un mašīna no filmas "League of extraordinary gentlemen")) Nosaukums, jo Viktoriāņu laikmetā lielākā daļa novitāšu balstījās uz tvaika (steam) izmantošanu. Ļoti populārs simbols ir zobrats. ( Vizuālā konfekte) Steampunk apģērba piemēri: | |
|
| |
wienna_lee Tamagothi
| Tēma: Re: Neo-Victorianism aka steampunk Trešdiena Oktobris 10, 2007 12:59 am | |
| IMHO, īsākā steampunk definīcija - Viktorijas laikmeta science fiction. | |
|
| |
Folkblack fabric
| Tēma: Re: Neo-Victorianism aka steampunk Trešdiena Oktobris 10, 2007 1:51 pm | |
| a kada saistiba ar pankiem vai ari nekada? vienk tas vards ietver punk. hmz bet vai steampunk var parvest uz musdienam tb piem 30to gadu apgerbs + atributika no musdienam vai ari ta ir tikai no viktorianisma laikmeta nemtas mantas + futuristiskas idejas? cik nu pastijos stils tiri interesants pie sirds varetu iet | |
|
| |
zeloco Dusmīgais tante
| Tēma: Re: Neo-Victorianism aka steampunk Trešdiena Oktobris 10, 2007 6:59 pm | |
| domāju, ka vārds punk tur ielikts vnk kā dumpinieku apzīmējums (bez tam steamrebel grūtāk izrunājas ) par tiem 30-tajiem nepateikšu, pati visā šajā ziņā esmu nūbs Wienna? | |
|
| |
Folkblack fabric
| Tēma: Re: Neo-Victorianism aka steampunk Ceturtdiena Oktobris 11, 2007 7:51 am | |
| Nu skaidrs. hmz esat redzejushi LV kadus cilvekus kas piekoptu so stilu? | |
|
| |
wienna_lee Tamagothi
| Tēma: Re: Neo-Victorianism aka steampunk Ceturtdiena Oktobris 11, 2007 2:35 pm | |
| Kāds sakars Viktorijas laikmetam ar 30-ajiem? 0_o | |
|
| |
Folkblack fabric
| Tēma: Re: Neo-Victorianism aka steampunk Ceturtdiena Oktobris 11, 2007 2:46 pm | |
| tikai tads ka mana izpratne uzdevu jautajumu vai steampunk var sanakt ja senu laiku atributiku sakrusto ar musdienu tehnologijam. | |
|
| |
wienna_lee Tamagothi
| Tēma: Re: Neo-Victorianism aka steampunk Ceturtdiena Oktobris 11, 2007 2:52 pm | |
| Steampunk = Victorian period (18371901) + Edwardian era (1901-1910) Kāds tam ir sakars ar 30-ajiem un kuru daļu no tā, ka Steampunk ir balstīts uz Viktorijas laikmeta stilistiku, tu nesaprati? | |
|
| |
Folkblack fabric
| Tēma: Re: Neo-Victorianism aka steampunk Ceturtdiena Oktobris 11, 2007 2:55 pm | |
| aa nu ja taa paskaidro tad kluust skaidraka bilde paldies | |
|
| |
platformene Petticoat
Number of posts : 1399 Age : 34 Location : cave of spleen Registration date : 10.09.07
| Tēma: Re: Neo-Victorianism aka steampunk Ceturtdiena Oktobris 11, 2007 3:59 pm | |
| ahā! beidzot es esmu atradusi nosaukumu tam, kas man patīk! vienmēr esmu fanojusi par victorijas laikmetu un sci-fi | |
|
| |
zeloco Dusmīgais tante
| Tēma: Re: Neo-Victorianism aka steampunk Ceturtdiena Janvāris 03, 2008 9:42 pm | |
| Ahh.. tikko atraku superīgu galeriju ar steampunk-ish rotaam un citām lietām: PorkSharks"Ludiculous Skytop Zeppelin Hat"? That's spectacular! | |
|
| |
5FF fabric
Number of posts : 195 Age : 33 Registration date : 26.12.07
| Tēma: Re: Neo-Victorianism aka steampunk Ceturtdiena Janvāris 03, 2008 10:46 pm | |
| es protams pati varētu iet meklēt gūglē atbildi, bet kāpēc saucas tieši steampunk, kas tulkojas kā tvaikpanks(tieši šādi šis stils tika tulkots žurnālā studija)? nesaprotu, kāds tam ir sakars ar tiem laika periodiem... | |
|
| |
zeloco Dusmīgais tante
| Tēma: Re: Neo-Victorianism aka steampunk Piektdiena Janvāris 04, 2008 12:53 am | |
| Citēju: - zeloco rakstīja:
Nosaukums, jo Viktoriāņu laikmetā lielākā daļa novitāšu balstījās uz tvaika (steam) izmantošanu.
| |
|
| |
Selene stitches
Number of posts : 470 Age : 32 Registration date : 09.09.07
| |
| |
zeloco Dusmīgais tante
| Tēma: Re: Neo-Victorianism aka steampunk Sestdiena Janvāris 05, 2008 11:56 pm | |
| :O Es gandrīz apkritu, kad ieraudzīju šo. Un tas vēl ir nolādējams par BRĪVU!! | |
|
| |
Youko stitches
Number of posts : 497 Age : 33 Registration date : 22.09.07
| Tēma: Re: Neo-Victorianism aka steampunk Trešdiena Jūlijs 02, 2008 8:13 am | |
| | |
|
| |
zeloco Dusmīgais tante
| Tēma: Re: Neo-Victorianism aka steampunk Trešdiena Jūlijs 02, 2008 2:38 pm | |
| | |
|
| |
zeloco Dusmīgais tante
| Tēma: Re: Neo-Victorianism aka steampunk Ceturtdiena Augusts 28, 2008 1:12 am | |
| | |
|
| |
vellata666 thread
Number of posts : 93 Age : 32 Registration date : 06.08.08
| |
| |
zeloco Dusmīgais tante
| Tēma: Re: Neo-Victorianism aka steampunk Pirmdiena Janvāris 04, 2010 3:34 pm | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Tēma: Re: Neo-Victorianism aka steampunk | |
| |
|
| |
| Neo-Victorianism aka steampunk | |
|